Prodejnu, jejíž základní kámen byl položený už v roce 1974, nahradí supermarket nový. První zákazníky má přivítat už na konci roku. Oproti původní dvoupatrové prodejně má být nová stavba bezbariérová a jednopodlažní. Vyznačovat se má velkorysou prodejní plochou o velikosti dvanácti set metrů čtverečních. „Nabídne vysoký komfort v nakupování. Největší přínos vidíme v nákupu širokého sortimentu čerstvých a trvanlivých potravin, drogerie, průmyslové zboží a obuvi na jednom místě,“ sdělila před časem pro Deník Rovnost Zuzana Petáková Kormanová, výkonná ředitelka společnosti Jednota, spotřební družstvo v Mikulově.

Představitelé společnosti řešili, zda prodejnu zrekonstruovat tak, jako v řadě jiných okolních měst či obcí, nebo rovnou postavit novou. „Vždy pečlivě zvažujeme všechny přínosy i možné nevýhody obou variant. K úplné demolici přistupujeme jen zřídka, zejména v případě špatného technického stavu budovy. Nevýhodou je většinou délka uzavření prodejny a vyšší celkové náklady. V případě supermarketu v Hustopečích přínosy nové stavby převážily,“ zdůvodnila Petáková Kormanová.

Nové semafory ve Starovičkách na Hustopečsku jsou hned pod kostelem.
Na hlavním tahu na Břeclav přibyl semafor. Starovičtí se teď bojí kolon

Zákazníci COOP Jednota nyní vyžívají zrekonstruvané prodejny v Brněnské ulici. Tu vedení společnosti otevřelo 13. ledna. „Došlo zde ke stavebním úpravám i rozšíření prodejní plochy, což nám umožnilo nabídnout našim zákazníkům bohatý sortiment čerstvých a trvanlivých potravin pro jejich každodenní nákupy,“ zmínila již dříve pro Deník Rovnost ředitelka.

Personál uzavřené prodejny v Bratislavské ulici posílil tým provozovny v ulici Brněnské. Někteří zaměstnanci pak dočasně vypomáhají v prodejnách COOP Jednota v okolí Hustopečí.

Základní kámen supermarketu v Bratislavské ulici byl položený v roce 1974. „Supermarket byl podle našich dostupných údajů otevřený k datu 1. června 1976. Základní kámen máme k dispozici a plánujeme ho umístit i do nové budovy,“ prozradila výkonná ředitelka společnosti.

Rozkvetlý mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku.
Malebná podívaná v rozkvetlém mandloňovém sadu: podívejte se na tu nádheru

Na novou prodejnu se těší i Hustopečanka Alena Polášková. Nakupovat do té původní s rodiči chodila odmalička. „Je prima, že zde vyroste nové nákupní středisko. Místo je strategické v centru města, hned u nádraží a školy, prostě ideál. Kromě toho Jednota nabízí zboží, které jinde neseženu. Jsem ráda, že bude obchod bezbariérový. Je to velká výhoda. Se synky jsem často nakupovala boty nahoře v obuvi. Když byli ještě v kočárku, nebyl to zrovna med. Musela jsem je vytáhnout, někdy i vzbudit, kočárek zavřít do klece a dítko v náručí vynést nahoru,“ připomněla strasti mladá žena.