Platí to například pro Rudolfovu kavárnu poblíž vlakového nádraží. Majitel Rudolf Balogh Deníku řekl, že jde o jeden z nejvíce vytížených dnů v roce.
„Je to velká tradice. Dopoledne přicházejí spíše starší, středoškoláci, aby si povykládali. Odpoledne je pak vystřídají mladší děti s rodiči nebo prarodiči,“ sdělil Rudolf Balogh.
Stejně jako v dalších gastro podnicích v Hodoníně, i tady počítají třeba s větším množstvím oblíbených dortů.
„Výjimečně už v osm ráno otevřeme i koktejlový bar Fortix na náměstí, tam jinak otvíráme až ve dvě odpoledne,“ doplnil Balogh. Mezi další vyhledávaná místa patří mimo jiné Fabrica de café v centru nebo Thomas Johann Kafé nedaleko gymnázia. Židle budou pravděpodobně obsazené i jinde.
Tradiční zájem je rovněž o „sváteční“ obědy. Na ty upravují nabídku třeba v Restauraci Kulturní Dům na okraji sídliště Jihovýchod.
Nahrává se anketa ...
Provozovatelka Michaela Hochová, jež vede i zmíněný podnik Thomas Johann Kafé, uvedla, že obědové menu doplní například o zmrzlinové poháry.
„Rezervací na obou místech přibývá dost, hlavně venkovní stoly jsou rychle pryč. Kde to jde, tak pondělí posilujeme i personálně,“ oznámila.
S odměnou pro dceru počítá Jan Zahradník z Hodonína. Věří, že to společně časově skloubí i tentokrát. „Malá ale není příliš na sladké, takže jezdíme spíše na nějaké jiné oblíbené jídlo do okolí,“ svěřil se.