VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Receptář vyhrála s krůtími šneky

Hodonín – Její kuchařské umění silně zapůsobilo nejen v teple rodinného krbu, ale i u televizních diváků. Recepty Jarmily Mikšánkové z Hodonína už opakovaně slavily úspěch v Receptáři prima nápadů. Dvakrát se její jídla dostala mezi ta nejlepší. Potřetí dokonce vyhrála.

21.11.2011
SDÍLEJ:

Vítězka Medování v Receptáři prima nápadů Jarmila Mikšánková z Hodonína.Foto: DENÍK/Petr Turek

„První téma, ve kterém jsem uspěla, bylo Sýrování. Vymyslela jsem recept Hermelín na dece,“ připomněla předloňské finále Mikšánková.

Rok na to bodovala tentokrát v Zapomenutých receptech. „Bylo to jednodušší v tom, že jsem jej nevymýšlela. Byl to totiž recept našich prababiček přímo z Hodonína a jmenuje se Netyja, což je bramborová pochoutka, která opravdu chutná,“ pousmála se hodonínská kuchařka.

Letos si porota Receptáře pošmákla na jiné její pochoutce. I na téma Medování se jí dařilo. „Vymyslet recept s medem bylo obtížné. Rozhodně by neuspěly medovníky nebo perníčky, jelikož porota je velice přísná a hodnotí i nápad receptu,“ upozornila Mikšánková.

Ta tak šla do boje receptem na krůtí prsa na medové omáčce neboli s Krůtími šneky. „Porota byla velice přísná jak na oblohu, tak přílohu. Jako přílohu jsem zvolila brambory vykrájené na malé kuličky, které jsem poté orestovala na cibulce. Jako oblohu jsem dodala plátek zavařeného ananasu a na něj jsem položila kopeček nastrouhané mrkve, kterou jsem dvanáct hodin marinovala s kousky ananasu v ananasové šťávě,” popsala přípravu medového šampióna hodonínská kulinářka. Ohromenou porotu si získala ideálním snoubením chuti.

Do finále Receptáře se dostane jen nejlepších deset ze zhruba dvou set receptů. Kuchařka z Hodonína se snaží jít do boje s tím, co běžně vaří. Například zmíněnou Netyju mají moc rádi její vnuci. Pro účely soutěže se maximálně odváží známý recept upravit. Doma nejraději připravuje všechny druhy masa a zvláště krkovičku.

Recept na krůtí šneky

Krůtí maso nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku.

Na maso dáme ochucený špenát, na to dáme haši (ze zbytků okrájeného masa). Srolujeme do tvaru šneka, propíchneme špejlí a dáme zapéct v pečícím rukávu. Po upečení dáme do středu sušenou švestku a přelejeme marinádou. Nejlepší příloha malý brambor.

Marináda: 3 lžíce fijónské hořčice, 3 lžíce medu, 3 lžíce piva, 5 lžic sezamového oleje, citronová šťáva.

Autor: Petr Turek

21.11.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Výroba - Výroba Obsluha strojů 14 000 Kč

Obsluha parních turbín, kotlů a příbuzných zařízení Topič/ka na směně, pracovník/ce potravinářského provotu. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracoviště: RAPA, s.r.o., Nový svět č.p. 776, 696 81 Bzenec., Zam. výhody: příplatky na odpol. směně. Podnikové stravování s příspěvkem zaměstnavatele., Kontakt: osobně a tel. 777 711 059 v době od 6:00 do 14:00, e-mailem: rapa@rapabzenec.cz. Pracoviště: Rapa, s.r.o., Nový svět, č.p. 776, 696 81 Bzenec. Informace: Jaroslav Urban, +420 777 711 059.

Gastronomie - Gastronomie Barman, výčepní 18 000 Kč

Barmani. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pracoviště: Rodinova 4176/4a, 695 01 Hodonín. Pracoviště Herna Color Bar v centru Hodonína. , Popis práce: příprava baru a herny, obsluha hostů baru a herny. Registrace hostů a hráčů pomocí aplikace CARDIN. Doplňování a evidence zboží, závěrečná invetura., Požadujeme: příjemné vystupování, spolehlivost, časovou flexibilitu, loajalitu, odolnost vůči stresu, spolehlivost, schopnost samostatné a zodpovědné práce, zájem o tento obor. Praxe výhodnou, není ale nutnou podmínkou., Nabízíme: odpovídající finanční ohodnocení, příspěvěk na stravu, příjemný mladý kolektiv, zázemí solidní a stabilní společnosti. Profesní CV v RTF nebo PDF zasílejte na email: zdenek.hasik@seznam.cz. Pro osobní schůzku je nutno domluvit se telefonicky. Provize z tržeb, příspěvek na stravu.. Pracoviště: Planet gastro s.r.o. - color bar, Rodinova, č.p. 4176, 695 01 Hodonín 1. Informace: Zdeněk Hasík, +420 608 779 958.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Švadlena 12 200 Kč

Švadleny, šičky, vyšívači a pracovníci v příbuzných oborech šič/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 15. Poznámka: Jedná se o šití automobilových sedáků. Požadujeme praxi v oboru. Závodní stravování s příspěvkem na stravné, dotované nápoje z výdejního automatu.. Pracoviště: Stival automotive s.r.o., Zarazická, č.p. 311, 698 01 Veselí nad Moravou. Informace: Rostislav Runkas, +420 518 322 537.

Administrativa - Administrativa Asistent, asistentka 20 000 Kč

Odborní asistenti v administrativě asistent/ka obchodního oddělení. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracoviště: Čajkovského 4235/47, 695 01 Hodonín. Náplň práce: kompletování nabídek všech dokumentů požadovaných investorem/zadavatelem, zpracování oslovujících dopisů, upravování tabulek, zpracování rozpočtů, založení nabídek v interním podnikovém systému SAP/EAP, evidence portfolia zákazníků, obchodních partnerů, zpracování referenčních listů, zápis a evidence příchozích poptávek, hlídání příchozí pošty, reporting, účast na obchodních poradách a pořizování zápisů z porad atd., Požadujeme: středoškolské vzdělání ekonomického nebo technického směru, středně pokročilá znalost práce s PC, MS Office- Word, Excel - úprava, kontrola čísel, znalost AJ nebo NJ na komunikativní úrovni, příjemné vystupování a komunikativnost, velmi dobré organizační schopnosti, schopnost technického myšlení vítána. Samostatnost, spolehlivost, pečlivost, zodpovědnost, ochotu učit se nové věci. Zkušenosti a praxi v administrativní činnosti a na pozici asistentky výhodou. Kontakt na tel. 774 017 140, na mail: kariera@airtechnology.cz, www.airtechnology.cz. Pracoviště: Air technology s.r.o., Čajkovského, č.p. 4235, 695 01 Hodonín 1. Informace: Hana Veselá, +420 774 017 140.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Den Země bavil v sobotu děti i dospělé na Kraví hoře.

Pohladí zvířata, zasadí strom. Lidé na jižní Moravě oslaví Den Země

Videosouhrn 19. dubna 2018

Akrobacie s hlavou v kanálu, záchrana bobra a pohřeb motorkáře: videa dne

Na návštěvníky otevřených sklepů v Mutěnicích dohlédnou i živé sochy

Mutěnice – Tramín červený výběr z bobulí a Veltlínské zelené slámové. To jsou vína, která v roce 2008 vybrala komise evropských sommelierů, aby se podávala v Bruselu při předsednictví České republiky v Radě unie. Takovým úspěchem se může pyšnit Petr Mokruša, vinař z Mutěnic, jehož víno budou moci ochutnat i návštěvníci letošního Dne otevřených sklepů v Mutěnicích. „K ochutnání lidem nabídneme celkem osm vzorků. Mezi nimi bude například Pálava, Merlot rosé, Hibernal či Solaris,“ doplnil Mokruša.

Kam na výlet? Turistům poradí nová aplikace kyjovského informačního centra

Kyjov – Speciální aplikaci Jupigo začalo využívat Informační centrum v Kyjově. „Funguje na bázi webových stránek, odkaz najdou turisté přímo na našich stránkách města,“ sdělila vedoucí informačního centra Dita Hojačová.

Spalničky se vrací. Výrazný podíl nakažených pochází z Ukrajiny

Jižní Morava - Spalničková epidemie ohrožuje už i děti na jižní Moravě. V kraji v dubnu hygienici zaznamenali tři případy. Ministerstvo zdravotnictví očekává, že nemocných bude přibývat.

Komáři se lidem na jižní Moravě zatím vyhýbají. Tůně jsou po zimě vyschlé

Jižní Morava – Méně než obvykle potrápí letos komáři obyvatele Břeclavska i celé jižní Moravy. Tvrdí to odborník na tento hmyz Oldřich Šebesta. „Minimálně třetí rok po sobě jsou zimy velmi suché. Dokazuje to nízký průtok řek. Také tůně, kde se tento hmyz líhne, jsou na jižní Moravě bez vody,“ uvedl hygienik Šebesta po jarním průzkumu v lužních lesích na Břeclavsku. Jeho síť na komáry zůstala prázdná.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT