Velký zájem je ze strany vinařů právě o sudořezbu. „Takto vyřezávaná bečka zvýší jeho prestiž a lidé se k němu rádi vrací," uvedl s úsměvem řezbář. Délka práce je podle něj závislá od objemu sudu. „Desetilitrový je hotový za jeden den, ale práce na třistalitrovém trvá i pět dnů," řekl o časové náročnosti své práce.

Cena řezby do dřevěné nádoby se pohybuje od osmi set korun za monogram až po portrétu za pět a více tisíc. „Většinou vyřezávám sudy k narozeninám nebo významnému životnímu jubileu. U monogramu objednávka nekončí, zákazníci chtějí vždy přidělat hrozen nebo ratolest," uvedl.

Sudy si zájemci obstarávají sami, protože Budař není bednář a má obavu z případných ztrát, kdyby víno vyteklo.

Při své práci používá pouze ruce. „Povrch se upraví dlátem tak, aby byl lesklý a hladký. Kresba vynikne pouze, když se dělá nožem. Kdyby se nějak strojově přebrušovala, povrch se naruší a už to není ono," řekl.

Ze svých děl je nejvíc pyšný na témata z vinařského prostředí a na řezbu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho. „Tu mám i doma a moc rád se na ni dívám," popsal řezbář, podle kterého je jeho řemeslo náročné i po zdravotní stránce. „Důležité je mít v pořádku ruce a oči. Těm dodávám dostatek karotenu prostřednictvím mrkve. Stává se mi, že mi spadne do oka tříska, což je hodně nepříjemné," postěžoval si.

Ve svém volném čase bere místo řezbářského nože do rukou motyku a vyráží do zeleně. „Mám rád svoji zahradu a vinohrad. Kde rád utíkám, abych si odpočinul. Zajímají mě vzácné a nové odrůdy vinné révy," promluvil o svém dalším koníčku.