„Je to poměrně krátká doba, takže jsem se postupně seznamovala s prostředím a problémy, které je potřeba řešit. Změny se dotknout také personálu, což ale neznamená, že bych chtěla dělat nějaké radikální kroky. Chci spíše oslovit bývalé zaměstnance, kteří odešli, ale vždycky byli pro nemocnici přínosem. Zkušenost totiž ukázala, že pacienti za nimi jezdí i z Kyjova. Nám jde především o zlepšení jejich komfortu," řekla Křiváková, která chce přidat na výplatu i málo ohodnoceným pracovníkům. „Tato změna je zatím v začátku. Hodně se týká především mladých lékařů, kteří jsou podhodnocení. Máme samozřejmě zájem, abychom si je udrželi," upozornila ředitelka.

Pokračují i všechny rozjeté investiční akce. Za několik týdnů skončí zateplování gynekologie. Další přijde na řadu ušní, nosní a krční a rekonstrukce celého gynekologicko-porodního oddělení. „Je potřeba, aby došlo k úpravě interiéru, ale nemůžeme všechno dělat naráz, protože nejde celé oddělení zavřít nebo přestěhovat. Opravovat se tak bude na etapy," sdělila nová šéfka s tím, že bude potřeba především modernizace operačních sálů, přípojek a rozvodů.

Novinkou, která se v areálu nemocnice objevila, jsou kamery. Jsou v parku, který prošel úpravou. „Některým návštěvníkům se tamní nové rostliny tak zalíbily, že si je odnášeli domů. Zvýšili jsme proto ostražitost, protože nová vegetace je součástí projektu. Musíme si tak hlídat i počet rostlin," řekla ředitelka.

Důležitou změnou je obnovení čestné rady nemocnice, jejíž členové jsou představitelé radnic na Kyjovsku. Fungovat by měla opět po prázdninách, a to ve stejném složení jako v minulosti. „Už jsem se se starosty sešla a informovala je o plánu znovuobnovení. Měli jsme tak jednu předběžnou schůzku," podotkla šéfka zdravotnického zařízení.

Od roku 2003 byl předsedou čestné rady bzenecký starosta Pavel Čejka. „Jestliže mě osloví a nabídnou mi předsednictví, jsem ochotený jej přijmout. Úkolem rady je spolupracovat s nemocnicí a také přenášet k ní požadavky ze strany veřejnosti a pacientů. Sledovat hospodaření nemocnice, a když je potřeba, finančně ji i podpořit. Příkladem je sanitka, na kterou se obce složily," řekl Čejka.

V kontaktu s novou ředitelkou, která je zároveň městskou zastupitelkou, je i kyjovský starosta František Lukl. „Věřím, že se budeme vídat častěji, a to právě ve znovuobnovené čestné radě nemocnice," podotkl Lukl.