Název: SILVESTROVSKÉ MEZINÁRODNÍ KOUPÁNÍ

Kde: Hodonín

Kdy: středa, od 10.00

Teplotu řeky Moravy vyzkouší otužilci na druhém setkání Čechů a Slováků v hodonínském Přístavišti U jezu. Oddíl zimního plavání Nautilus Břeclav se rozhodl pojmout Silvestra v přátelském a sportovním duchu. „Letos jsme si řekli, že spojíme setkání s plaváním. Plavci se sejdou už v deset hodin. Zaměstnanci pojišťovny zároveň zájemcům změří krevní tlak a množství tuku," informoval jeden z organizátorů Jiří Humpolík.

Na úvod setkání zazní československá hymna, poté nadšenci okusí chladné pohlazení zimní řeky. „Všichni otužilci dostanou guláš a pivo zdarma," upozornil organizátor. Přihlášky na Silvestrovské mezinárodní koupání nejsou potřeba. Do studené vody se posledního prosince zájemci ponoří také v Lužicích. Jednu hodinu po poledni si společně zaplavou v Lužáku.

Název: TOUR DE KYJOV – POSLEDNÍ KILOMETR

Kde: okolí Kyjova, radnice

Kdy: středa, od 12.00

O sportovní silvestrovský zážitek se postará CK Sokol Dacom Pharma Kyjov, který pořádá osmý ročník cyklovyjížďky pro všechny. Milovníci cyklistiky mohou projet trasy o délkách od deseti do dvaceti kilometrů v okolí Kyjova. „Určitě si na své přijdou méně i více zdatnější cyklisté," uvedl hlavní organizátor Vladimír Hušek.

Svou účast přislíbil olympionik Jan Bárta, mistr světa v dráhové cyklistice Alois Kaňkovský, mistryně republiky v různých silničních i dráhových disciplínách Iva Stafová-Zajíčková, mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák a odchovanci CK Dacom Kyjov. Start cyklistů je v poledne od kyjovské radnice. Po jedné hodině by měl peloton dorazit zpět na kyjovské náměstí. Návštěvníci se poté dozvědí jména vítězů. Ocenění získají nejmladší, nejstarší a nejoriginálnější účastníci cyklovyjížďky.

Název: SILVESTR 2014

Kde: Ratíškovice, restaurace a pivovar Na Mlýně

Kdy: středa, od 20.00

Dobrá večere, velkolepý raut a taneční zábava. To vše slibuje Silvestr 2014, který pořádají v ratíškovické restauraci Na Mlýně. „Hosté si mohou vybrat ze dvou druhů jídel, která budou servírovaná po osmé hodině večer. Hodinu před půlnocí nabídneme raut, který bude složený ze zabijačkových specialit, řízků z různých druhů masa a dalších skvělých jídel," láká provozní restaurace Jiří Fanta.

Za tisícikorunové vstupné mají hosté k dispozici večeři, raut a neomezenou konzumaci piva, nealkoholických nápojů a vína. K tanci zahraje DJ Boeing.

Název: GULÁŠPÁRTY 2014 ANEB KYJOV SE LOUČÍ S ROKEM 2014 A VÍTÁ ROK 2015

Kde: Kyjov, prostranství před kyjovskou radnicí

Kdy: středa, od 15.30

Tradičním gulášem a diskotékou přivítají rok 2015 lidé v Kyjově. Na začátku zahraje skupina Návrat, poté naservíruje guláš starosta František Lukl. Pro malé návštěvníky je připravená filmová produkce.

Po jejím skončení už svou silvestrovskou taneční párty rozjede DJ Ptáček. Přesně v šest hodin večer zazní přání do nového roku. Show vyvrcholí velkolepým ohňostrojem. Po celou dobu programu si zájemci mohou zakoupit svařené víno či něco k zakousnutí.

DALŠÍ TIPY

HODONÍN: Silvestrovské mezinárodní koupání, Přístaviště 
U jezu (10.00), Silvestr s ohňostrojem, Přístaviště U jezu Hodonín.

HOVORANY: Silvestrovský ohňostroj.

JOSEFOV: Silvestrovský ohňostroj.

KARLÍN: Silvestrovský ohňostroj.

LUŽICE: Rozloučení se starým rokem na cihelně.

MIKULČICE: Silvestr ve Vinařském centru Vinařství Dvořáček LTM.

NENKOVICE: Silvestrovská diskotéka v maskách – půlnoční ohňostroj, masky vstup zdarma.

BLATNICE POD SVATÝM ANTONÍNKEM: Silvestrovský pochod blatnickými vinohrady. Začátek u Hanákovy búdy 
v 13.30.

ŠARDICE: Silvestrovský guláš a ohňostroj – pořádá OÚ a Zastupitelstvo obce Šardice 
v areálu za starou školou. 
V 18.00 ohňostroj.

VRACOV: Silvestrovské setkání před radnicí – v 18.00 zahájení: program pro děti, hudební produkce, zdarma guláš, v 19.00 slavnostní ohňostroj.

SVATOBOŘICE-MISTŘÍN: Silvestrovský guláš a ohňostroj – pořádá OÚ a zastupitelstvo obce Šardice v areálu za starou školou. V 18.00 ohňostroj.

SKORONICE: Novodvorské oslavy silvestra 2014, areál Lúky, Skoronice, 10.00 – tématem letošních oslav jsou filmové adaptace románů Bohumila Hrabala. Účastnicí z obcí mikroregionu ztvární postavy 
z Postřižin, Slavností sněženek, Obsluhoval jsem anglického krále a dalších filmů. Podávat se bude guláš a zabijačkové speciality, obvyklé svařené víno a čaj doplní Postřižinská jedenáctka. Vstupné pro pochodníky je padesát korun.