Po několika dnech svátečního klidu už jsou zas nákupní centra plná lidí. Velký nápor je znát tradičně kolem obchodní zóny v Hodoníně. 
„V prodejnách Lidl startují výprodeje dnes a budou trvat do vyprodání zásob. Výrazné slevy se budou týkat širokého spektra našeho sortimentu, především pak oblečení a spotřebního zboží," informovala mluvčí řetězce Lidl Zuzana Holá.

To v Okay elektrospotřebiče začala zvýhodněná povánoční nabídka už v sobotu, na Štěpána. „Jedná se o velký výprodej elektra se slevami až dvaapadesát procent. O povánoční výprodeje je u nás každoročně velký zájem. Lidé, kteří netrvají na elektru pod stromečkem, si rádi počkají na slevu u vyhlédnutého zboží, takže očekáváme vysokou návštěvnost na všech prodejnách," sdělil Hodonínskému deníku Rovnost mluvčí sítě prodejen s elektronikou Ondřej Pešák. Výprodej se podle něj vztahuje na vybrané produkty ze všech kategorií elektra. „Od telefonů a tabletů přes počítače až po pračky, chladničky nebo třeba kuchyňské roboty," upřesnil Pešák.

Hodonínské Expert Elektro mělo otevřené dokonce i na Štědrý den, tehdy také začaly sváteční slevy. „Obraty se nám neuvěřitelně před svátky zvedly. Slevy u nás potrvají až do konce ledna. Snížíme ceny od pěti do třiceti procent. Záleží na typu zboží," vypověděl odborný prodejce Jakub Ševčík.

Sportovní oblečení

Sportisimo, jenž má prodejnu v Hodoníně, zahájilo posváteční zlevňování o víkendu. Týká se veškerého sezonního zboží. Díky teplé zimě, která snížila prodeje zimního vybavení, řetězec zlevní větší množství produktů. V prodejně s dámským značkovým oblečením v Hodoníně JD Woman se prodávalo všechny pracovní dny včetně stříbrné a zlaté neděle. „Provoz se nepřerušuje ani po Vánocích a bude otevřeno až do poledne posledního dne letošního roku. Dámy si tehdy mohou v klidu ještě nakoupit celý outfit na silvestrovský večer. Letos slavíme pět let, a proto zákazníkům nabízíme slevu pětadvacet procent na všechno zboží. A to až do konce roku," uvedla majitelka obchodu Jana Výletová.

Ne všechny ovšem lákavé poutače s minusy a velkými čísly zlákají. Například Tomáš Výlet z Rohatce chodí nakupovat většinou až na poslední chvíli těsně před Vánocemi. Část nákupů řeší přes e-shop. „Dělám to kvůli pracovní vytíženosti na konci roku a taky proto, že jsem chlap. Povánoční slevy mě moc neberou, ale určitě o nich vím. Takže kdybych plánoval kupovat třeba televizi, určitě bych toho využil až po Vánocích," vypověděl muž.

Podle ředitelky slevového serveru Slevomat.cz Marie Chytilové povánoční prodeje táhnou především novoroční předsevzetí, což nejčastěji bývá spojené s osobním rozvojem, zdravou stravou a péčí o zevnějšek. „Největší poptávka tak bývá o vstupy do fitness center, kurzy vzdělávací a jazykové a pak také o služby spojené s kosmetickými službami či zdravou výživu," dodala pro ČTK Chytilová.