„Po jednáních a možných návrzích architekta jsme dospěli k tomu, že by bylo nejlépe postupovat po etapách," uvedl předseda výkonného výboru TJ Jiskra Kyjov Jiří Klimek.

Nejprve tedy zřejmě dojde na budovu se dvěma sportovními sály. Sloužit bude jak na sportování tak například na školící kurzy popřípadě kulturní akce. Potom přijde na řadu výstavba větší haly na míčové sporty. Ta dostane místo v prostoru současné haly na basketbal. „To už je vzdálená budoucnost v horizontu tak deseti let," doplnil Klimek, podle nějž je šance na dotaci na první část projektu reálná. I proto kyjovské zastupitelstvo schválilo poskytnutí půjčky, kterou by Jiskra měla zaplatit činnosti související s přípravou projektu. O jejím využití TJ Jiskra zatím s radnicí vede jednání.

„Městu Kyjovu plynou určité finanční prostředky z provozování výherních hracích přístrojů. Bylo jasně dáno, že částka z nich nebude klubům deponována na jejich provozní náklady, ale že díky ní budou podpořeny investice ve sportu. Proto jsme rozhodli u TJ Jiskra Kyjov o půjčce na sedm set padesát tisíc korun na vyhotovení projektového dokumentace, stejně tak i fotbalu na zakoupení nové časomíry," uvedl starosta Kyjova František Lukl.

Peníze budou podle Klimka už nyní potřeba například na územní, stavební a výběrové řízení. „Pokud by Jiskra obdržela dotaci z ministerstva školství, musí se ihned začít stavět, aby budova byla hotová během kalendářního roku," doplnil předseda výkonného výboru.

Projekt má navázat na již započatou rekonstrukci stadionu. Začala před několika lety stavbou moderního zázemí s ubytovnou, posilovnami a šatnami.