„Protože se letos neurodilo, řekli jsme si, že výstavu obohatíme o ruční práce, o historické i současné fotografie ze života obce, či o ukázku nástrojů a nářadí, které se dřív používaly v hospodářství a domácnosti," vyjmenovala Svobodová.

Navíc mohli návštěvníci obdivovat panenky v krojích, výšivky místních žen, díla z pleteného papíru Věry Habadové ze Žádovic nebo práce důchodců z kyjovského domova a klientů kyjovského Horizontu.

Kromě selské jizby či vinařského koutu zdobila expozici květinová aranžmá. „Takovou parádu snad Žádovice ještě neviděly," usmívala se jedna osmdesátiletá návštěvnice. „Je příjemné dívat se na plody dnešní doby, je to zajímavé a poučné. Rád jsem se díval na staré fotografie a zavzpomínal na staré časy," poděkoval pořadatelům v knize návštěv rodilý Žádovják Antonín Krist.

I když se první výstava ovoce a zeleniny líbila, příští rok ji svaz důchodců už neplánuje. „Protože se lidem omrzí. Musíme vymyslet něco nového, nebo si dát rok pauzu," vysvětlila za organizátory Jarmila Hofírková.