Na to se pokusili odpovědět už potřetí v Čejkovicích při klání Tramín cup. Tato odrůda dosahuje právě v Čejkovicích díky vynikajícím teplotním podmínkám a specifickým hlinito-písčitým půdám s prvky vápence vysokých kvalit a výjimečných chutí. V posledních dnech se sjeli do tamního restaurantu Zlatý kopeček všichni milovníci vína, kteří mají slabost pro tramín. Ovšem pokud sehnali rezervaci, sehnat místo na tuto téměř komorní akci nebylo jednoduché.
„Museli jsme odříkat například skupinu až z Bratislavy, bylo už plno,“ vysvětlil organizátor René Bárta. Pouze dvacet procent hodnotitelů z řad veřejnosti bylo místních, ostatní přijížděli ze všech koutů republiky. Tramíny však tři dny před veřejností ohodnotila i odborná porota. Konečné výsledky zatím nejsou známé.
„Je velmi těžké definovat, co je dobrý tramín. Chceme být seriózní, takže ještě jednou budeme procházet jednotlivá hodnocení a konečné výsledky budou tak do dvou dnů,“ informoval Bárta.