„Pak z toho vždy vykrystalizovali dva poslední a mezi nimi se rozhodlo," poznamenal starosta Vlkoše Jiří Flora, který se stal majitelem vlastnoručně podepsaného dresu skifaře Ondřeje Synka. Zaplatil za něj čtyři tisíce korun. „Ne že bych byl nějakým jeho zarytým fanouškem. Šlo mi spíše o podporu dobré věci. Dres jsem si už také vyzkoušel a potěšilo mě, že mi celkem padne, máme asi s Ondřejem Synkem podobné postavy," dodal novopečený majitel suvenýru.

Ještě výše se ale vyšplhala cena za tretru jedné z největších současných sportovních celebrit republiky Báry Špotákové. Tretra s nápisem Špotyna na míru vyrobená pro tuto oštěpařku byla samozřejmě také vlastnoručně podepsaná. Za deset tisíc korun ji získal jeden z kyjovských podnikatelů.

„Přímo při dražbě jsem nebyl, ale vím, že se do přihazování připojili i přítomní členové dvaačtyřicátého mechanizovaného praporu. Konečná částka je hezká, ale s jejím využitím nepospícháme," zmínil se pořadatel plesu a provozovatel vlkošského muzea Petr Něnička. „Řádně vše nejprve probereme s kompetentními lidmi z armády," dodal.

Cennou věc si odnesli z plesu i pořádající manželé Něničkovi. Dostali od náměstka ministra obrany Michaela Hrbaty pamětní plaketu.

Muzeum ve Vlkoši nyní čeká perné jaro. Na konci dubna organizuje v Kyjově akci Týden s armádou. V květnu pak přijde na řadu Bambiriáda, což je aktivní celorepubliková akce, při které se prezentují občanská sdružení dětí a mládeže a střediska volného času. Uskuteční se letos jen v několika málo místech České republiky. V červnu pak vše vyvrcholí tradiční dobovou bitvou, která se každoročně koná u Vlkoše.