Prvního piva se lidé zřejmě dočkají už v letních měsících. „Myslím, že pivovarů není nikdy dost. Navíc rád ochutnávám pivní speciály, takže do Dubňan určitě zavítám,“ prozradil své plány třeba Marek Veselý.

Pivo se bude vařit v pětihektolitrové dvounádobové varně s vířivou kádí. „V pestré nabídce budeme mít dvě nebo tři stabilní piva. Ta doplníme i o pivní speciály,“ informoval Hoch.

Historie Dubňáku se začala psát už v roce 2013, kdy Hoch uvařil svoji první várku. Věci se daly do pohybu o čtyři roky později, kdy spojil síly s otcem své přítelkyně, který vlastnil areál bývalé pivnice. „Podařilo se nám to skloubit do společného projektu,“ doplnil pivovarník.

Svůj pivovar Hoch zakládá hlavně na řemeslné myšlence. „Pivovar není průmyslový, většinu práce pořád obstarají lidé,“ uzavřel.