První kontrolu mládě absolvovalo po týdnu, při vážení. „Tehdy mělo asi sedmnáct set gramů. Každý týden přibírá okolo půl kilogramu. Podařilo se nám zjistit, že jde o samičku,“ uvedl chovatel Martin Dubšík.

I když jaguár má srst většinou žlutohnědou se skvrnami, občas se vyskytují černě zbarvení jedinci. „Této barevné odchylce se říká melanismus. U jaguárů je poměrně vzácná,“ zmínila mluvčí zoo Iva Uhrová.

Domovem této velké kočkovité šelmy je Střední a Jižní Amerika.