„V únoru začneme pokračováním Seriálu dechových hudeb, zároveň připravujeme pro návštěvníky i řadu novinek různých žánrů," sdělila Andrea Něničková z programového oddělení Městského kulturního střediska v Kyjově.

Podle ní je největším lákadlem baletní představení Kouzelná flétna. Příběh pro celou rodinu, v němž zazní Mozartovy árie, bude v Kyjově zcela poprvé. „Vystoupí členové Národního divadla a pražské taneční konzervatoře. Nepamatuji si, že by ve městě někdy balet byl a ani nedokáži s jistotou říct, jestli se nám ho sem někdy v budoucnu podaří dostat ještě jednou," uvedla Něničková a dodala, že na takovou událost je zapotřebí dlouhodobých příprav a práce řady lidí. „Musíme například připravit speciální taneční povrch," poznamenala.

Další velkou akcí v Kyjově bude reprezentační ples města, kde se objeví speciální host Eusebio Nicolás Mena. „To je zpěvák a tanečník kubánského původu, který se v České republice zviditelnil zejména soutěží Let´s Dance a Česko Slovensko má talent," představila Něničková kubánského umělce. Ten návštěvníkům plesu slibuje netradiční představení. „Poznávat kulturu jednotlivých českých a slovenských regionů je pro mě exotikou. Lidem na plese přiblížím kousek naší kultury. Takže už se moc těším na setkání na tanečním parketě," prozradil Mena.

V programu večera vystoupí i seskupení Základní umělecké školy Kyjov Brass Banda, cimbálová muzika Jury Petrů a Taneční klub Fortuna Zlín. Součástí bude také diskotéka, barmanská show a ochutnávka španělských vín.

Pro milovníky divadla je v plánu hudební komedie Vyhazovači. V té se představí řada známých hereckých osobností. Mezi nimi nechybí Ondřej Brzobohatý, který zároveň složil hudbu, Petr Vágner, Vojtěch Hádek a Ernesto Čekan. „Příběh pojednává o čtveřici vyhazovačů, již pracují v jednom klubu. Všichni herci ztvárňují i další postavy, z nichž každá nabízí svůj osobitý příběh," nastínila Něničková a upozornila, že o lístky na představení je velký zájem, už jsou téměř vyprodané.

Dalším bodem programu divadelního žánru budou Splašené nůžky v podání Městského divadla Zlín. Půjde o detektivní komedii, do které je navíc zapojené i publikum.

Plány jsou už jasné také na duben, kdy do Kyjova zavítá Michal Horáček. V programu zazní jeho písně a na pódiu ho doprovodí Ondřej Ruml, František Segrado a Lenka Malá. Ve stejném měsíci přijede Simona Stašová coby Shirley Valentine. „Na termín tohoto monodramatu jsme v Kyjově čekali dva roky," připustila Něničková.