K práci v hotelu Tulia Zanzibar Unique Beach Resort se dostal díky svým pracovním zkušenostem. „V předchozím zaměstnání jsem dělal poradenství pro hotely v oblasti online prodeje. Na základě doporučení se na mě obrátili majitelé resortu a dohodli jsme se, že hotel nastavím jak prodejně, tak provozně,“ uvádí Šinogl. Dodává, že neměl nad čím váhat.

Že se jedná o jeden z nejlepších luxusních resortů na ostrově africké Tanzanie, dokazuje zisk mezinárodního ocenění od World Luxury Hotel Awards. Tedy hotelové obdoby filmových Oscarů. „Na to, že jsme na trhu pouhé dva roky, jde o nebývalý úspěch,“ pochvaluje si Šinogl.

Slavnost zemědělského hospodaření. Ve strážnickém Skanzenu oslavili tradiční dožínky
Slavnost zemědělského hospodaření. Ve strážnickém Skanzenu oslavili dožínky

Život na Zanzibaru je v porovnání s Moravou podle Šinogla velmi odlišný. Hlavně ve zvycích. „Lidé zde věří, že pokud by vypadalo jejich novorozené dítě moc hezky, mohl by na něj někdo ze žárlivosti poslat černou magii. Dítě proto výrazně líčí, malují mu srostlé obočí a imitace bradavic,“ popisuje.

Lukáš Šinogl z Hovoran na Hodonínsku vede úspěšný hotel na Zanzibaru.Zdroj: archiv Lukáše ŠinoglaNa ostrově jediným Čechem není. „Je nás tu několik, odhaduji asi čtyřicet. Většinou se mezi sebou aspoň od vidění známe. Lze cítit i vzájemná podpora,“ svěřuje se muž.

Na rodnou jižní Moravu nezapomíná. „Stavíme tu první vinný sklep,“ pochvaluje si.

Ilustrační foto
Horký uplynulý víkend? Teplotní rekordy odolaly

Přestože jej exotický ostrov baví čím dál víc, domovem pro něj bude vždy Morava. „Až se za pár let vrátím domů, půjdu s chutí s motykou do vinohradu,“ těší se.