„Lidé si často neuvědomují, jaké možnosti jsou v jejich městě nebo okolí. A v době, kdy nějakou službu potřebují, se pak těžko orientují," zdůraznila význam akce vedoucí odboru sociálních věcí a školství v Kyjově Ilona Slaninová.

Lidé se na veletrhu také blíže seznámili s canisterapií, neboli terapií se psy. Děti obdivovaly mladou fenku, kterou představila Bohuslava Šibalová z psychiatrického centra Fénix. „Od dubna naši službu nabízíme v denním stacionáři. Cvičím se třemi psy a každý z nich pracuje s jinou skupinou lidí. Podobný veletrh služeb je velmi prospěšný. Je potřeba, aby si lidé uvědomili, jaké možnosti ve svém okolí mají a seznámili se s nimi," uvedla Šibalová.

Na náměstí představilo služby i vyškovské občanské sdružení Rodinná pohoda. „Zájemcům zde předvedeme ukázku trénování paměti. Cvičíme i v Hodoníně, a to nejen pro klienty pečovatelské služby, ale také pro veřejnost. Trénování musí být hlavně pestré. Jde o soubor určitých cvičení, která nesmí být jednotvárná. Jinak to lidi přestane bavit," řekl Zdeněk Choura, který se kyjovského veletrhu účastnil podruhé.

Návštěvníci odcházeli z veletrhu spokojení. „Líbilo se mi kreslení nebo ukázka psů. Je dobře, že se koná taková akce," řekla například třiadvacetiletá Veronika Cibulková z Kyjova.