Rozsáhlá rekonstrukce či modernizace veselského kina by se měla týkat světelné scény, vzduchotechniky, elektroakustiky a prostorové akustiky, rekonstrukce a doplnění technologie promítání ve 3D, dostavby šaten, rekonstrukce bočního vstupu do sálu či výměny sedadel. „Ta jsou opravdu hrozně nepohodlná. Navíc VIP místa jsou gauče, které mezi ostatními sedadly dost vyčnívají, vypadá to nešikovně,“ ohodnotila stav současného zázemí veselského kina návštěvnice Martina Landovská. Změnu by si podle ní zasloužil i bufet.

Košt pálenek v Lednici. Ilustrační foto.
Šampionem pálenek se stala grappa z Hodonínska

Návštěvníci kina by se měli dočkat i plně bezbariérového přístupu do objektu, řešit by se měl také provoz kinokavárny a provozního zázemí, tedy kanceláře a skladů.

Objekt by měl být opravený tak, aby vyhovoval současným standardům. „Zvenku budova vypadá hezky, protože je nově zateplená. Interiér je ale víceméně původní, oprava je tedy určitě namístě,“ uvedl ředitel Veselského kulturního centra Michal Blažíček.

Celkové náklady na opravy by se mohly vyšplhat až na 60 milionů korun. Momentálně město zpracovává architektonickou studii.

Ilustrační foto.
Popelnice na čip? Obce řeší vlastní svoz odpadu