Dělí je sice od sebe asi dvě stě metrů, ale mají jedno společné. Letos se dočkají oprav. Řeč je o ulicích Vinohradní a Pátkova ve Vnorovech. Jedna z nich má být navíc od letoška i bezpečnější. Nachází se na ní totiž železniční přejezd, na kterém již havarovalo několik aut.

„Domluvili jsme se se Správou železničních a dopravních cest, že při rekonstrukci Pátkovy ulice opraví přejezd, který je v havarijním stavu. Co si pamatuji, byly v tomto místě tři dopravní nehody. I proto státní podnik loni do míst nainstaloval signalizační zařízení a přidal i výstražníky, které jsou vidět z boční ulice, kde jede auto souběžně s vlakem. Dvě už pod ním skončila," připomenul historii přejezdu místostarosta Vnorov Pavel Chudík.

Podle mluvčího Správy železničních a dopravních cest Marka Illiaše připravuje podnik generální opravu povrchu přejezdu. Začne 17. března a skončí o dva týdny později. „Odstraníme svrchní části přejezdu, který již podlehl erozi, a nahradíme jej z části betonovými prefabrikáty a z části gumopryžovým povrchem. Jde o investici za zhruba dvě stě padesát tisíc korun," sdělil Illiaš.

VÍCE ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ HODONÍNSKÉHO DENÍKU ROVNOST