„Rezonanční tóny zvonu se spojí s unikátní velkoplošnou parabolickou projekcí. Témata projekce se pravidelně obměňují, uskuteční se totiž již sedmý ročník koncertů, a tak se posluchači mají vždy na co těšit," pozvala do Evropy za organizátory Dagmar Mrajcová.

Tóny Vodnářského zvonu jsou opředeny mnoha mýty. Podle jeho dávných tvůrců zní zvukem vesmíru, který vstupuje do každé buňky těla posluchače. „Je úžasné, že v mnoha ohlasech návštěvníků koncertu je zmiňována tato harmonie i dnes. Na závěr mohou posluchači při ukázce sami pozorovat krásu levitujících kapiček vody, kterou je zvon naplněn," přiblížila Mrajcová.

Koncert Společná věc tvoří propojení dávnověkého nástroje s nejmodernější technikou. Členěný je do jednotlivých skladeb, při kterých návštěvníci při velkoplošné projekci sledují majestátní záběry přírody vysokých hor i obrazy z celého světa. „Na závěr uvidí nádherné obrazy z vesmíru, které vedou k zamyšlení nad hloubkou prostoru a tajemným řádem světa," dodává Dagmar Mrajcová.

Vstupenky na tento jedinečný kulturní zážitek jsou k dostání v předprodeji v Informačním centru v Hodoníně a na e-shopu: www.dub.cz. Podrobné informace získají zájemci na telefonu: 604 278 455 a na www.dub.cz.