Oproti stejnému období loňského roku je to o 120 tun méně. „Objem produkce hovězího a telecího masa byl o čtyřiatřicet tun nižší, stejně tak poklesla výroba vepřového masa, a to o devětaosmdesát tun," uvedla Zuzana Švehlíková z krajské pobočky Českého statistického úřadu.

Jihomoravský kraj je pátým největším producentem masa v České republice. „Největším producentem byl Jihočeský kraj," zmínila Švehlíková.

Stavbaři v brněnské Žabovřeské ulici už vyrazili viditelnou část budoucího tramvajového tunelu, a to i za pomoci těžké techniky. :
Budoucí tunel v Žabovřeské už má viditelnou část vyraženou. Podívejte se

V letošních prvních třech měsících bylo v Jihomoravském kraji poraženo 2,4 tisíce kusů skotu, ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o pětapadesát kusů více. „Meziročně klesnul počet porážek býků a krav, naopak jalovic a telat bylo poraženo více," doplnila Švehlíková.

Výroba masa na jihu Moravy poklesla za první tři měsíce letošního roku poklesla.Výroba masa na jihu Moravy poklesla za první tři měsíce letošního roku poklesla.Zdroj: Deník/Markéta Evjáková