Stavba potrvá osm až devět měsíců. Její náklady dosáhnou k sedmnácti milionům. „Snad se křižovatka stane přehlednější, protože vyjet z Havlíčkovy ulice bylo ve špičce složité,“ reagoval například ředitel odborného učiliště stojícího poblíž křižovatky Petr Koiš.

Vedení města se společně se zástupci investora a stavební firmy setkají v úterý s obyvateli. Informativní schůzka začne v pět hodin odpoledne v kulturním domě. Výstavba dopravu omezí, nikoliv však zcela uzavře.

Pravděpodobné je, že při jízdě po Nerudově ulici nebude v místě možné odbočit doprava směrem na Milotice ani doleva. Provoz budou usměrňovat semafory. „Toto platí pro osobní auta. Ta nákladní musí sjet už ze Strážovské ulice. Přes Kelčany se dostanou do Vlkoše, město tím pádem objedou,“ sdělil mluvčí kyjovské radnice Filip Zdražil. 

Dělníci se do práce pustí devatenáctého března. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic. Město se na projektu podílí zhruba milionem a sedmi set tisíci, za něž vybuduje nové chodníky a osvětlení.

Ilustrační foto
Místa pro stavbu nových domů? Kelčany čekají na schválení územního plánu