Mládě je potomkem samice, která do hodonínské zoo dorazila v září minulého roku. Po vylíhnutí bylo asi osm centimetrů velké. „Pohlaví mláděte zatím není zřejmé. Jeho jídelníček nyní sestává z malých cvrčků,“ sdělila hodonínská zooložka Lenka Štursová.

Mladý gekon se vylíhl koncem března. Hodonínští se pochlubili novým přírůstkem v úterý po Velikonocích. Gekon obrovský patří k největším žijícím gekonům na Zemi. Dorůstá do délky až čtyřiceti centimetrů a dožívá se až devíti let. „Má velkou hlavu a statné tělo zbarvené světle hnědě až namodrale s modrobílými a oranžovými skvrnkami. Původním domovem gekona obrovského jsou deštné lesy jihovýchodní Asie, ale dokázal se přizpůsobit i životu v blízkosti lidských sídel, kde v noci loví především hmyz a menší hlodavce,“ přiblížila ještěra mluvčí hodonínské zoo Marie Blahová. Připomněla, že v současnosti se lidé mohou s gekonem obrovským setkat také na Floridě, Havajských ostrovech a Madagaskaru, kam byl zavlečen.

Zajímavé je také to, že tento noční plaz se ozývá silným hlasem, který připomíná štěkot psa. „Dospělí jedinci jsou teritoriální agresivní zvířata, která se mohou dopouštět kanibalismu. Oproti dospělým jedincům jsou mláďata nenápadná, tmavá a pouze na ocase mají několik řad bílých pruhů,“ dodala mluvčí.