Na novou výzdobu je v rozpočtu vyčleněných necelých sto tisíc korun. „Květináče jsou už zavěšené na sloupech veřejného osvětlení. Rostliny vysadíme zjara, takže začátkem dubna už by měly krášlit město," uvedl veselský starosta Miloš Kozumplík. V ulici Národních mučedníků květináčů s průměrem přesahujícím půl metru lidé najdou celkem sedm.

Podobným způsobem město nechá ozdobit i sloupy, které nesou přístřešky nástupišť na autobusovém nádraží. Tam zavěsí šest tři čtvrtě metrových květináčů na každý druhý sloup. „Tyto nádoby budou speciálně upravené s dvojitým dnem. Předpokládáme, že v nich porostou především pelargonie a podobně odolné rostliny. Cena činí pětadevadesát tisíc korun včetně výsadby," doplnil starosta.

Podle odbornice na muškáty Aleny Heinrichové jsou pelargonie nejoblíbenější balkonové květiny. „Vděčí za to především svým estetickým i pěstitelským přednostem. Jen málo květin má tak malé nároky na pěstování. Jsou také odolné vůči chorobám, škůdcům i nepřízni počasí," vypověděla Heinrichová.

O nové květiny ve Veselí se budou starat a zalévat je zaměstnanci Služeb města Veselí.