„Když vidíme výsledek třicetiletého jednání o D55, tak to vede řadu starostů, jejichž obcemi současná silnice I/55 prochází, k beznaději. Například u nás kvůli už středověkému rozvržení zástavby není kam před kamiony na I/55 uhnout,“ upozornila tento týden na veřejném slyšení na půdě Senátu starostka Strážnice na Hodonínsku Renata Smutná.

Její kolegyně z nedalekých Ratíškovic a zároveň senátorka za Hodonínsko a Kyjovsko Anna Hubáčková upozornila na to, že na jednání dostali informace i o tom, že by v příštím roce měly začít práce na D55, Konkrétně u Otrokovic na Zlínsku. Republikové Ředitelství silnic minulý týden zveřejnilo nabídky trojice firem na provedení obchvatu tohoto města.Plánovaná trasa R55.Zdroj: www.ceskedalnice.cz

Nejlevnější vyjde na sedm set milionů korun. „Snažíme se právě o to, aby se konečně pohnulo také s našimi úseky. Teď se připravuje projednání v petičním výboru v Senátu,“ uvedla senátorka.

Zároveň nastínila i další postup obcí, které se k petici přidaly. „Aktualizované mezikrajské memorandum o spolupráci pro urychlení výstavby je připravené podpořit všech devatenáct obcí, v roce 2009 jich bylo jen pět,“ dodal Hubáčková.

Ilustrační foto.
Dvanáctimilionová obnova sídliště Zahradní počítá i s více parkovacími místy