Čtenáře v knize zavádí do prostředí filmových studií ve Spojených státech. Příběh může zaujmout především mladé dívky. Je totiž o dvou kamarádkách, které touží stát se herečkami. Když se jim to povede, jejich přátelství dostává trhliny.

„Název Stín dokonalosti jsem zvolila právě proto, že jedna kamarádka je stínem té druhé a obě se snaží dosáhnout dokonalosti," vysvětluje mladá literátka.

Studentka Žaneta Voldánová má opravdu jedinečný způsob, kterým svém příběhy tvoří.

„Motiv jsem vymyslela dodatečně ke jménům hlavních hrdinek. Já mám v hlavě většinou nejdřív jména a pak přemýšlím nad příběhem," přibližuje dívka svůj tvůrčí proces.

Dvě hlavní hrdinky románu se jmenují Emmily a Tanzie.

Napsat povídku nebo báseň zkoušel v mládí určitě kde kdo, mít ale v sedmnácti letech na kontě už dva regulérně vydané romány, to svědčí nejen 
o talentu, ale jistě také o píli autora. Žaneta Voldánová přitom začala s psaním už před deseti lety.

Inspirace Harrym

„Píšu od svých sedmi let. Začala jsem poté, co jsem si přečetla Harry Pottera. Myslím, že zapůsobil na hodně lidí a měl vliv i na mě. Nejdřív jsem vymýšlela básničky a povídky, až po čase jsem se dokopala k tomu, abys napsala knížku. Vlastně už druhou," řekla aktivní mladá spisovatelka.

Její první román se jmenoval Moc smaragdu a pojednával o dívce, která se setkává 
s chlapcem, jenž zabil její matku. Podle autorky je určený spíš pro mladší čtenáře, zatímco Stín dokonalosti je určený spíš už pro ty trochu starší.

Nakladatele knihy objevila dívka díky internetu. Tam má také na Facebooku svůj profil, kde je možné mladou atorku najít.

Už brzy bude nový román 
k dispozici k půjčení také 
v knihovně, stejně jako její první románové dílo.

A Žaneta už pochopitelně pracuje opět na nové knize, tentokrát by to mělo být sci – fi. Jejím snem je uživit se psaním a překladatelstvím.

Není to sen úplně nereálný, protože díla mladé autorky oceňují i odborníci. Studentka hodonínského gymnázia už dokonce uspěla například 
v celorepublikové soutěži, kterou vyhlašuje památník v Terezíně.

MIROSLAV PECHURA