„Momentálně máme obrazy akademického malíře konečného v obřadní síni, která je v budově zdravotního střediska. Jdou tam jen svatebčané jednou dvakrát do roka. Chceme je přesunout na úřad," vysvětlil myšlenku starosta Žarošic Václav Vágner. V souvislosti s tím obec zrekonstruuje současnou zasedací místnost, která se stane jakýmsi víceúčelovým sálem, kam se právě obrazy přesunou. Přesunou se i svatby. Současnou zasedačku čeká výměna podlahy, zateplení stropu či pořízení nového vybavení včetně techniky na promítání. Hotovo má být do konce roku 2013.

Mezi Konečného díly v Žarošicích se vyjímá hlavně opona divadelníků, která je ozdobou tamního muzea. Malíř se ale obci věnoval na mnoha obrazech i poté, co se odstěhoval.

Akademický malíř se narodil v Žarošicích 8. září 1909 v rodině textilního dělníka jako čtvrté ze sedmi dětí. Ještě jako tovaryš odešel do Brna, kde se také začal více věnovat kresbě a malbě. Do Žarošic se vrátil v roce 1944. S manželkou se přestěhovali do tamního mlýna. Brzy po válce se ale odstěhoval do Hodonína. Mezi různými oceněními lze jmenovat čestné občanství obce Žarošice (1974) nebo stříbrnou plaketu za zásluhy o rozvoj Jihomoravského kraje (1987). Zemřel po dlouhé nemoci v dubnu 1989 v Hodoníně.