„Do prvního kola soutěže vysíláme tamarína pinčího Pinďu, který se narodil jako jeden ze tří potomků tamaríního páru, dále kluka od kočkodanů zelených jménem Bobo a konečně benjamínka v trojici našich reprezentantů holku od sitatung západoafrických se jménem Sally," uvedla mluvčí zoo Bohuna Mikulicová.

Právě v sobotu 13. dubna budou návštěvníci rozhodovat, které ze tří mláďat postoupí do celorepublikového kola. K tomu jim budou pomáhat tři týmy vytvořené z dětí ze zookroužku Kajmani a Sovičky a dále z Přírodovědného kroužku. „Aby však hlasování prostřednictvím hlasovacích Soutěží také kluk od kočkodanů zelených jménem Bobo. lístků na některém ze tří stanovišť nebylo tak jednoduché, každý volič tam musí splnit alespoň jeden úkol, za což bude odměněn. „Kolem primárek tak může být docela dobrá zábava nebo přímo i legrace," podotkla mluvčí.

Návštěvníci zoo na rozhodování o postupu jednoho mláděte do vyššího kola ovšem nebudou sami. Od dvanáctého do devatenáctého dubna totiž mohou zájemci ještě hlasovat pro nejhezčí mládě Zoo Hodonín na Facebooku, kde budou všichni tři soutěžící představeni. „Právě devatenáctého dubna veškeré hlasování skončí, hlasy z primárek v zoo i z Facebooku se sečtou a vítězné mládě postoupí dál," doplnila informace o fotosoutěži Mikulicová. Vítězství v celostátním kole by podle ní znamenalo pro zoo velkou prestiž.

V třetím ročníku soutěže BabyZOOm se o hlasy ucházejí mláďata narozená v českých zoo v Benjamínkem v trojici reprezentantů hodonínské zoo v soutěži je holka od sitatung západoafrických jménem Sally.období od 1. 9. 2012 až do 31. 3. 2013. O absolutním vítězi rozhodne opět hlasování, které se odehraje v termínu 29. 4 . 8. 5. na facebookovém profilu www.facebook.com/uniezoo. A vyhrát mohou i ti, kteří dají zvířátkům svůj hlas. Více informací se zájemci o hlasování dozvědí na: www.zoo.cz/akce/babyzoom-2013.